Insändare skickat till PT, NK, NSD, NV

091106 snön faller på ved o traktorAnders Sundström, tillhörande den socialdemokratiska makteliten och vd för Folksam, ökade sin inkomst med nära 4% till drygt 5 miljoner kronor. Livbolagens avkastning sjönk samtidigt med katastrofala 7,2% förra året. Han tillhör den lilla grupp av ryggdunkande vd-ar och byråkrater som hittat metoder att tillskansa sig själva enorma bonusar och löner. Tror man att man är värd och gör rätt för de här lönerna så visar det bara på en total inkompetens avseende den egna omdömesförmågan. De här figurerna hade säkert gjort ett lika ”kvalificerat” arbete med en månadslön på 40.000. Och vill de inte jobba för denna lön så finns det gott om människor som kan göra ett bättre jobb för lägre lön.

Det finns en hel del bra i oppositionens samlade idéprogram. Tyvärr har de tre röd-gröna partierna sedan länge invaderats av människor som ser politiken som en språngbräda för den egna karriären. Alliansen har också en del bra idéer. Men även dom är invaderade av karriärister och lobbyister. Att låta staten låna pengar för att sänka skatten rejält för de med högst inkomster tyder på lika dåligt omdöme som Sundström och hans kompisar har.

Vårt demokratiska skelett måste fyllas upp med ett innehåll som baseras på samarbetsformer av jämlikhet, solidaritet och integritet.

De här sju partierna saknar detta. De är körda. De är slut. De hör till historiens soptipp.

Det enda fräscha som finns inför nästa års val är Piratpartiet. Dom får mitt stöd, kunskap och erfarenhet.

Anders Nordin Altersbruk

2 Responses to “Insändare skickat till PT, NK, NSD, NV”

  1. Jonas Sandberg skriver:

    Såg den i kurren idag, tyckte jag kände igen dig på fiket.Nu fattar jag ju varifrån. Vi kommer troligen ha piratfika i Piteå på Tisdag. Vore grymt om du kunde dyka upp så man kan prata lite 🙂

    //Jonas Sandberg Vice valkretsledare Piratpartiet med ansvar för älvdalen

  2. Calandrella skriver:

    Välkommen till partiet! Vår partiledare, Rick Falkvinge, har förresten välkomnat dig på http://rickfalkvinge.se/2009/11/15/valkommen-ombord-anders-nordin/

Leave a Reply