Vilket patrask!

Det här är en kommentar till vad som Birger Schlaug skrev på sin blogg.
http://www.schlaug.blogspot.com/

Den rymdes inte där så jag publicerar den här istället.

Sorry gamle kamrat. Du har fel. I alla fall gör du ett tankefel som ändå är en korrekt kommentar. Att ”vågmästarställningen” i själva verket ägs av varje parti är inte sant. Det skulle innebära att fjantpartierna skulle vara fria från den assimileringsprocess de frivilligt gett sig in på. De in-dentifierar sig med sina respektive block. De har renderat sig själva till ett stadium av en hängiven fraktion av ett rödgrönt konglomerat eller en allians av likatänkande. De egna drömmarna om ett bättre samhälle
har rymt tillsammans med deras utkastade själar. Och journalister och meningsmotståndare talar nu om vad de rödgröna hade för åsikter fem-sex år tillbaka i tiden och så är nu historieförvanskningen i full gång. Alliansen har ju varit allians ett bra tag nu. ”Alliansen” fick till och med ett antal röster.

Så det teoretiska vågmästeri du påtalar är numera bara ett möjligt tänk. Det ligger inte i deras sinnevärld att de själva skulle kunna rida på en våg och försöka styra den en hit och en dit.

Jag har som slutat läsa och skriva blogg. Men när jag såg och hörde beteenden och ord som formulerades av Ohly och s-kvinnobossan Nalin Pekgul med flera så lyser det klart och man/jag ser var den mentala fienden just nu befinner sig.

En del sverigedemokrater som nu platsar i rikshuset har riktigt obehagliga och otrevliga åsikter och tankar. Kanske de slipas ner till Åkessons kulör i det parlamentariska maskineriet och med tiden så försvinner avarterna och mindre missanpassade erövrar då deras platser. Det brukar bli så. Här finns fulfisken. Men i ett annat tillhåll – en ännu mycket värre fulfisken. Hade jag varit det minsta konspiratoriskt eller religiöst lagd hade jag skrikit. Illuminati.

Men när tidigare nämnda erfarna parlamentariker helt plötsligt börjar agera diktaturistiskt så börjar jag faktiskt häpna. Den religiösa åsiktsfascismen har återkommit. Dunster från det bruna trettiotalets Tyskland och från bolsjevikernas kupp (felaktigt benämnt revolution) i den stora slaktens avslutande år väller fram.
Diktaturismen i sin nakenhet visar sig.

Inte hos Sveriges Demokrater, som utåt visar hövligt uppträdande, och försöker prata för sina idéer så de är någorlunda förståeliga. Nej, den riktigt läbbiga mentaliteten kommer från det rödgröna blocket. Statsministerns instämmande är väl bara överdriven pragmatism får man hoppas på. Hans obehagliga människosyn och osympatiska idéer döljer han dock mycket väl.

Så jag matade ut mina kommentarer lite här och var till lite internt kollektiva platser. Och det visar sig att det är fler som med bestörtning noterat nivån på riksföreträdarna.

Bra att du har tankeförmågan i form. Jag var tvungen att kolla.

Diktaturismens anhängare vill med fysiska medel förhindra att ord som de inte gillar uttalas. Det är en knepig situation när demokratin angrips med fysiskt våld. Hur skall demokratin handla? Hur skall demokratin försvara sig och med vilka medel.

One Response to “Vilket patrask!”

  1. Josef Boberg skriver:

    ”Mona och Fredrik – ni bör regera tillsammans !” – DN 15/9-10 – ”Växelbruket mellan borgerliga och socialdemokratiska regeringar har gett en hygglig förnyelse av Sverige de senaste 35 åren. Med en stor koalition skulle nästa våg av reformer bli både djärvare och uthålligare.”

    Sannolikt skulle en sådan regering kunna göra någonting åt RÄNTEBLUFFEN på ett framgångsfullt sätt – såväl som att finna kreativa lösningar på MAKTENS MYSTERIUM – menar Josef

    Men – ”Varken Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt drivs av någon önskan om att förändra världen. I stället är det viljan att skaffa makt !”, tyvärr tyvärr… 😥

Leave a Reply